Четвер, 2024-05-02, 4:09 PM
Снятинський методичний кабінет
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 149
статистик

5:58 PM
Німецька мова – одна зі світових і міжнародних мов!

23 листопада в Будилівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар на тему «Формування та розвиток ключових компетентностей у системі предметів освітньої галузі «Іноземна мова» та мотивація, як необхідний елемент в процесі вивчення німецької мови».
     Німецька мова – одна зі світових і міжнародних мов, як за чисельністю мовців, так і за значенням: нею розмовляють як рідною, а також часто використовують як другу розмовну мову (на роботі та вдома) більше 125 млн осіб. 
    Вчитель німецької  Оксана Миколаївна Лазаренко поділилася з колегами досвідом позакласної роботи з предмета.  Літературно –музична композиція «WEIHNACHTEN IN DEUTSCHLAND» повернула всіх у дитинство і подарувала гостям незабутню різдвяну казку.  Особливу увагу було звернено на мотивацію у процесі вивчення німецької мови, як другої іноземної. Практичним підтвердженням слів Оксани Миколаїни є щорічні переможці ІІ та призери ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької мови. 
   Існує безліч причин для вивчення німецької мови: культурне порозуміння (вчити німецьку мову означає розуміти життя, бажання та мрії людей у німецькомовних країнах в умовах мультикультурного суспільства), подорожі (німецька є мовою спілкування у шести європейських країнах, що гарантує не лише швидшу орієнтацію у просторі, але і позитивне ставлення місцевого населення, адже завжди приємно, коли говорять їхньою рідною мовою), насолода від літератури, музики, мистецтва та філософії (німецька мова – це мова Ґете, Кафки, Моцарта, Баха та Бетховена, а читання чи прослуховування їхніх творів мовою оригіналу приносить ще більше насолоди), можливість здобути вищу освіту і роботу у Німеччині, займатися науковою роботою та проводити дослідження, отримати роботу в міжнародній компанії. Проте якими б не були ці причини, не варто забувати, що вивчення іноземних мов ще й тренує наш мозок. Так, дослідження психологів Йоркського університету в Торонто (Канада) доводять, що студенти, які володіють двома іноземними мовами, успішніше складають тести з математики, читання і граматики, ніж їхні «одномовні» ровесники. До того ж вивчення іноземних мов трансформує сіру речовину мозку, що сприяє швидшій обробці інформації.

       

       

 

Переглядів: 254 | Додав: mikulyakivan26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024uCoz