Субота, 2024-05-04, 8:50 AM
Снятинський методичний кабінет
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 149
статистик

4:04 PM
Стефаниківські читання в літературно-меморіальному музеї Василя Стефаника в селі Русові.

             15 травня 2019 року проведено Стефаниківські читання,   запрошені голови первинних організацій «Просвіта»  та вчителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти району. Читання проходили в літературно-меморіальному музеї Василя Стефаника в селі Русові.
             Гостей зустріли із привітанням учні Русівського НВК (ЗОШ І-ІІ ступенів – садок). Учасники  вклонилися пам’яті великого новеліста, поклавши квіти до пам’ятника, а потім прослухали цікаву розповідь екскурсовода.
            Музей розділений на дві частини: літературну та меморіальну. Обидві розміщені в різних спорудах і розповідають, відповідно, про творчий і життєвий шлях  письменника.  Музейна експозиція присвячена життю і творчості майстра української новели Василя Стефаника. Знаходиться вона в меморіальному будинку новеліста. Тут зібрано безліч рукописів, прижиттєвих видань письменника. Значна частина експонатів, яка розповідає про літературну та громадсько-культурну діяльность Стефаника, розміщується в іншому будинку, розташованому в центрі села Руссова, також не чужого письменнику. У трьох кімнатах виставлені предмети побуту часів письменника, фотографії та документи, пов`язані з історією життя видатного новеліста. Зокрема тут зберігаються перші видання Стефаника, ілюстрації до творів, портрети та фотографії. Музей оточений великою територією з прекрасною природою. Всередині можна побачити оригінальний кабінет письменника, в тому числі чимало предметів інтер`єру, які належали йому. 

          Всі присутні отримали величезне задоволення, поринувши в атмосферу, ауру родини Стефаників. Цей куточок русівської  землі увійшов до пам’яті, серця, розуму.  Блискуча ерудиція гіда пані Іванни Миколаївни, аура речей, світлин, музейних композицій зачаровують та вражають. 
            Голова районної організації «Просвіта», директор Горішньозалучанської ЗОШ І-ІІ ступенів Іван Юрійович Оробець та методист районного методичного кабінету Надія Безбородько  побажали присутнім  плідної праці та творчих злетів.

      

      

Переглядів: 217 | Додав: mikulyakivan26 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024uCoz