Вівторок, 2024-05-07, 11:48 PM
Снятинський методичний кабінет
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 149
статистик

4:34 PM
Засідання проблемного семінару вчителів фізики в Устянській ЗОШ І-ІІІ ступенів

17 квітня на базі Устянської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар вчителів фізики на тему :Реалізація наскрізної змістової лінії  «Екологічна безпека та сталий розвиток» при викладанні фізики.
   На початку семінару виступив керівник  проблемного семінару Макаренко Ю.В.  з повідомленням теми семінару та приуроченню його до роковин трагедії на Чорнобильській АЕС.
   В рамках семінару була проведена презентація Устянської ЗОШ І – ІІІ ст. (Директор Мамчур О.І.), дано відкритий урок в 11 класі (вчитель Дідушко В.І.) за темою: «Атомна енергетика та екологічні проблеми її використання».
   Урок проведено на високому професійному рівні,  з дотриманням  всіх вимог методики викладання.
  Заняття розпочалось з привітання учнів та створення проблемної ситуації:  «Будівництво АЕС у нашому селі.  Ваші за та проти?».  Учні працювали у групах  та за допомогою колажів відстоювали своє бачення розв’язання цього питання.
  Далі була оголошена тема та мета уроку.
  Потім вчитель провів вправу «Асоціативний ланцюжок» під час якої учні показали всі перетворення енергії  які відбуваються на атомній електростанції.
   Після цього була  проведена індивідуальна робота з учнями (двоє розв’язували задачі біля дошки, а одна учениця  тести на ПК). Потім учитель задав  питання по темі для цих учнів. Хочеться  відмітити високу підготовку учнів до предмету, їхню зосередженість та впевненість у своїх знаннях.
   Далі учні виступали зів своїми домашніми завданнями у вигляді презентацій: 1 група «Ядерна енергетика України  та екологічні проблеми її використання»,  2 група «Ядерний реактор та  виробництво електроенергії на АЕС».  Проекти булі змістовні та повністю розкрили  свою тематику.
Також були підведенні підсумки уроку у вигляді питань: «Ваші враження та висновки з уроку».
    Були оцінені всі учні та подане домашнє завдання.

    Після уроку  методистом  РМК  Микуляк  Л.В. був проведений тренінг за темою: «Наскрізні змістові лінії  в навчальному процесі».
     Також був проведений аналіз уроку в нестандартній формі, що дуже сподобалось вчителям.
    Сподіваємось, що і на далі така робота буде корисною для підняття професійного рівня вчителів району.

      

      

     

       

Переглядів: 211 | Додав: mikulyakivan26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024uCoz